امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق کردستان

تحقیق کردستان دسته: جغرافیا
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 30 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 44

منطقه كردستان به دلیل وجود اقلیت قومی مذهبی در آن همواره در دوره‌های مختلف تاریخی تحولات آن مهم بوده است منتهی كمتر به آن توجه شده است هدف از انجام این تحقیق شناخت بیشتر حوادث این منطقه بوده البته فقط در یك مدت كوتاه، در تاریخ معاصر منتهی در این برهه زمانی هم، این كار بسیار ناقص بوده و شامل كلیه جوانب نمی‌باشد چون در این تحقیق بیشتر به بررسی جنبه‌

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

مقدمه :

منطقه كردستان به دلیل وجود اقلیت قومی مذهبی در آن همواره در دوره‌های مختلف تاریخی تحولات آن مهم بوده است منتهی كمتر به آن توجه شده است هدف از انجام این تحقیق شناخت بیشتر حوادث این منطقه بوده البته فقط در یك مدت كوتاه، در تاریخ معاصر منتهی در این برهه زمانی هم، این كار بسیار ناقص بوده و شامل كلیه جوانب نمی‌باشد چون در این تحقیق بیشتر به بررسی جنبه‌های از شخصیت و فعالیت قاضی محمد توجه شده است اما در طی آن سعی شده كه از كلیه جریاناتی كه قاضی محمد در آنها نقشی داشته مطالبی بیان شود. ابتدا سعی شده پیشینة پژوهش حاضر به دست آید، نتایجی كه كسب شد بدین شكل بود كه دو پایان نامه در مورد جمهوری كردستان نوشته شده كه یكی از پایان‌نامه‌ها در دانشگاه تربیت مدرس می‌باشد و به كوشش آقای مولودی دربارة تحلیل جامعه شناختی جمهوری كردستان نوشته شده است و پایان نامه‌ای دیگر كه آقای سجادی با عنوان جمهوری كردستان نوشته در دانشگاه شهید بهشتی كه طی این پایان نامه به بررسی پدیده ناسیوناسیم كرد پرداخته‌اند. و در این پژوهش سعی شده است با یك رویكرد جدید و آن هم، نقش رهبری قاضی محمد در موضوع بررسی شود اكثر كتابهای كه به زبان فارسی در مورد این موضوع در دسترس است بسیار مختصر در مورد موضوع بحث نموده‌اند ولی در عین حال تعدادی از این كتابها با تزئینی و بیطرفانه حوادث را نقل نموده‌اند از جمله كتابی كه جدیداً (یك سال پیش) منتشر شده است به نام هویت تاریخی و مشكلات مردم كرد چون خود نویسنده كتاب درزمان جمهوری كردستان در مهاباد و دانش آموز سال دوم دبیرستان بوده است اگر چه اطلاعات بسیار مختصر ولی اطلاعات موثقی را ارائه می‌دهد و بیشتر كتابهای نوشته شده دیگر هم به زبان انگلیسی است كه تعدادی به فارسی ترجمه شده است.

بعضی از كتابهای مورد استفاده مثل چیشتی مجبور كه خاطرات سرافكندی است وی خودش عضو حزب بوده و از نزدیك جریانات را دیده و بسیار سودمند است و همچنین كتاب درك كینان كه از سرهنگهای ارتش بریتانیا در عراق بوده در فاصلهای سالهای جنگ دوم جوانی و از نزدیك با كردها آشنایی داشته است، مطالعه این كتابها كمك بزرگی برای ارائه این تحقیق نموده است. و از منابع اصلی این موضوع می‌باشند.


فهرست مطالب

مقدمه

فصل اول : وضعیت منطقه كردستان در اواخر جنگ جهانی دوم

       الف – ورود روسها به منطقه

       ب – تكاپوهای كردها

فصل دوم : كومله ژ . ك (ژیانده نه وی كردستان)

       الف – شكل گیری كومله ژ . ك

       ب – ورود قاضی محمد به كومله

       ج – واقعه شهربانی مهاباد

       د – معرفی قاضی محمد

       ذ – فعالیتهای شوروی در منطقه و ارتباط آن با كومله

فصل سوم : حزی دمكرات

       الف – فرآیند شكل گیری حزب  دمكرات

       ب – تأسیس حزب و اهداف آن

       ج – ورود بارزانیها به ایران و اعلام جمهوری

فصل چهارم : یكسال حكومت كردستان

       الف – اقدامات و فعالیتهای جمهوری كردستان در منطقه

       ب – مناسبات و روابط فرقه دمكرات كردستان و آذربایجان

فصل پنجم : الف – علل و عوامل فروپاشی جمهوری كردستان    

  • عوامل داخلی
  • عوامل خارجی

ب – ورود نیروهای دولت مركزی به منطقه و تسلیم شدن قاضی محمد

ج- محاكمه قاضی محمد

د – اتهامات قاضی محمد

ذ – دفاعیات قاضی محمد

نتیجه گیری

منابع و مآخذ

فصل اول : وضعیت منطقه كردستان در اواخر جنگ جهانی دوم :

الف – ورود روسها به منطقه

در جریان جنگ جهانی دوم، سپتامبر 1941، نیروهای شوروی و انگلیس به سمت ایران حمله آوردند با اشغال ایران به وسیله این نیروها حكومت استبدادی رضاخان برافتاد و سربازان ارتش او پراكنده شدند در این شرایط سراسر مناطق ایران به اشغال متفقین درآمد و از جمله منطقه غربی كشور و به ویژه دو استان آذربایجان و كردستان به دلیل همسایه بودن با شوروی تحت سلطه نیروهای شوروی درآمد.

در چنین شرایطی كه از اقتدار حكومت مركزی در منطقه كاسته شده بود مردمان منطقه به فكر دادخواهی در برابر ستم‌های چندین ساله رژیم پهلوی افتادند و روحیة ناسیونالیستی مردم منطقه به منصة ظهور رسید و قبایل كردی كه در كوهستانهای مرز عراق و تركیه یعنی در شمال از ماكو، در سایة آرارات، تا قصر شیرین واقع بر شاهراه كرمانشاه بغداد می‌زیستند. در صدد برآمدند از این فرصت استفاده نمایند.

روسها به رؤسای این عشایر اجازه دادند امور خود را با استقلال اداره كنند و از آنها جز این نمی‌خواستند كه امنیت منطقه را حفظ كنند و غلةمورد نیاز ارتش سرخ را تأمین كنند.

ب – تكاپوی كردها

در حاشیة جنوبی كردستان، نزدیك شاهراه كرمانشاه – بغداد، كه یكی از پیوندگاههای تداركاتی بین متفقین غربی و اتحاد شوروی قبایل كرد توانستند از نو استقلال عمل خود را بازیابند. زیرا نیروهای دولت ایران از این منطقه گریخته بودند و آن را خالی گذاشته بودند. در آغاز این حركتها از مریوان و كوههای اورامان شروع شد كه محمود خان كانی سانانی حكومتی ناپایدار در آنجا تشكیل داده بود و پس از آن بانه بود كه در آنجا حسمه رشید خان كه مدت زیادی به عراق تبعید شده بود در بازگشت مجدد حكومتی تشكیل داده بود كه سردشت و سقز را هم شامل می‌شد. كه این دو دولت هر دو به وسیله نیروهای مركزی هر دو را شكست دادند و به عراق راندند و در پاییز 1945 منطقه سقز و با نه و سردشت در اختیار نیروهای دولتی قرار گرفت.

بدین ترتیب تنها منطقه رضائیه كه بزرگترین شهر این منطقه ساوجیلاغ (مهاباد كنونی) است خالی از اقتدای دولت مركزی بود. [1]


فصل دوم : كومله ژ . ك (ژیانده نه وی كوردستان)

الف – شكل گیری كومله ژ . ك

در شرایطی كه جنگ‌ جهانی رو به اتمام بود عده‌ای از اهالی شهر مهاباد كه به گفته مك داول از افراد متوسط الحال از نظر مادی بوده و از اعیان و اشراف مهاباد نبودند در باغی پیرامون مهاباد بنام باغ‌ حاجی داوود بنیان جمعیتی را نهادند كه به كومله ژ . ك معروف شد.

فردی به نام عبدالرحمن ذبیحی كه فرزند یك خانوادة بازاری بود بعنوان رئیس كومله انتخاب شد. [2]

در این جلسه شركت كنندگان بر لزوم ایجاد یك تشكیلات منسجم، آشنا نمودن مردم كرد به تاریخ و گذشته خود؛ لزوم همكاری با سازمانهای عراقی و در رأس آنها حزب هیوا كه در آن جلسه نماینده‌ای از حزب هیوا هم حضور داشت تأكید نمودند.[3]

در این جلسه یك افسر عراقی بنام میرحاج، نماینده حزب هیوا، یكی از گروههای كرد ملی گرای عراق نیز حضور داشت كه پایگاه اصلی این حزب در شهرهای سلیمانیه و كركوك بود.

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : کردستان , تحقیق کردستان , وضعیت منطقه کردستان در اواخر جنگ جهانی دوم , ورود روسها به منطقه کردستان , تکاپوهای کردها

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر