امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق کشور ترکیه

تحقیق کشور ترکیه دسته: جغرافیا
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 35 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 47

کشور ترکیه در نیمکره‌ی شمالی و نقطه‌ی تلاقی در قاره‌ی مهم آسیا و اروپا مکان‌یابی شده است و همانطور که می‌دانیم این کشور در جنوب شرقی اروپا و غرب آسیای میانه واقع شده است و بین مدار 35 درجه و َ50 دقیقه‌ای و 42 درجه و 6 دقیقه عرض شمالی و 35 درجه و 50 دقیقه‌ای 44 درجه و 48 دقیقه طول شرقی نصف‌النهار گرینویچ قرار گرفته است

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

مشخصات عمومی:

کشور ترکیه در نیمکره‌ی شمالی و نقطه‌ی تلاقی در قاره‌ی مهم آسیا و اروپا مکان‌یابی شده است. و همانطور که می‌دانیم این کشور در جنوب شرقی اروپا و غرب آسیای میانه واقع شده است و بین مدار 35 درجه و َ50 دقیقه‌ای و 42 درجه و 6 دقیقه عرض شمالی و 35 درجه و 50 دقیقه‌ای 44 درجه و 48 دقیقه طول شرقی نصف‌النهار گرینویچ قرار گرفته است. موقعیت جغرافیایی ترکیه باعث شده است، حالت پلی بین دو قاره آسیا و اروپا باشد و این کشور بوسیله‌ی گذرگاههای سفر و دارد انل از اروپا جدا می‌شود. ترکیه از معدود کشورهایی است که موقعیت ویژه‌ی ژئوپلیتیکی آن موجب شده است که حداقل طی نیم قرن اخیر یکی از عمده‌ترین عوامل اثربخشی و اهمیت ترکیه برای قطب‌های قدرت جهانی و واگذاری نقش‌های مهم و کلیدی به این کشور در عرصه سیاسی و سرنوشت‌ساز بودن نحوه‌ی عمل این دولت در معادلات بین‌المللی شود. موقعیت ارتباطی و ترانزیتی، نقطه‌ی اتصال در قاره آسیا و اروپا تسلط ترکیه بر حوزه‌های دریای مدیترانه و دریای اژه و دریای سیاه و همچنین آبراهه‌های استراتژیکی بسفر و داردانل موقعیت و نقش ترکیه در جهان اسلام، قرار گرفتن ترکیه در مناطق بحرانی قفقاز و آسیای مرکزی، اروپای شرقی و خاورمیانه، موقعیت هیدروپلیتیک مناسب ترکیه از حیث در اختیار داشتن منابع آبی فراوان و تسلط بر رودخانه‌های پرآب منطقه، روابط شکننده این کشور با همسایگان حوزه، عضویت در ناتو که کشور ترکیه را در منطقه و جهان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار ساخته است.

بطور كلی هر پدیده‌ای در هر یك از دو قارة آسیا و اروپا به نحوی با تركیه و مسائل آن در ارتباط است. به لحاظ همین موقعیت اروپایی ـ آسیایی است كه رژیم حاكم بر آن برچگونگی سیاست‌های اجرایی قدرتهای جریان مؤثر است. و چه بسا حساسیت حفظ وضع موجود در تركیه عامل در تعادل قوا محسوب می‌شود. در مورد موقعیت ژئوپلیتیكی و استراتژیكی كشور تركیه می‌توان گفت كه این كشور با عضویت در ناتو نزد اروپائیان و سیاستمداران آمریكایی از موقعیت خاصی برخوردار است، كه با خاتمه‌ی جنگ سرد و عادی شدن روابط بین دو قدرت بزرگ و بی‌انگیزه بودن پیمان ناتو چنین تصور می‌شود كه تركیه اهمیت گذشته‌ی خود را از دست داده است. اما موقعیت ژئوپلیتیكی تركیه كه بلافاصله پس از جنگ سرد به شدت از اهمیت گذشته‌ی آن كاسته شده بود با تجاوز عراق به خاك كویت و تشكیل نیروهای اعتلاف در پی آن و همچنین با پیدایش جمهوری‌های تازه استقلال یافته و طرح مسائل امنیت حوزة دریای سیاه و مدیترانه بیش از پیش اهمیت یافته است.

جغرافیای طبیعی تركیه:

آب و هوا در مناطق مختلف كشور تركیه با توجه به عواملی هم چون توپوگرافی، دوری و نزدیكی به دریا و چگونگی وزش بادهای محلی و منطقه‌ای دارای آب و هوای متنوع است. وجود مناظر و طبیعت گوناگون بویژه كوههایی كه در امتداد سواحل قرار گرفته‌اند عمده‌ترین عامل تنوع آب و هوایی محسوب می‌گردد.

الف) آب و هوای مدیترانه‌ای:

1) اقلیم مرطوب مدیترانه‌ای 2) اقلیم نیمه مرطوب مدیترانه‌ای

ب) اقلیم دریای سیاه ج) اقلیم نیمه مرطوب دریای مرمره د) اقلیم استپی.

هـ) اقلیم حاره‌ای ß نواحی داخلی كشور.

از لحاظ توپوگرافی نیز این كشور از دو شبه جزیرة آناتولی (بخش آسیای صغیر) و تراس (بخش اروپایی تشكیل شده است. كه شبه جزیرة تراس در رشته كوههای پوشیده از جنگل محصور شده و دو دورة آن ارتباط این ناحیه را با قلل بغار را فراهم می‌كند.

از نظر توپوگرافی تركیه به هفت ناحیه تقسیم می‌شود. نواحی دریای سیاه، دریای مرمره، اژه مدیترانه، آناتولی مركزی، آناتولی شرقی، آناتولی جنوب شرقی كه بزرگترین ناحیه‌ی تركیه آناتولی شرقی می‌باشد. دو تنگه‌ی تركیه: تنگه‌ی بسفر (تنگه‌ای در جنوب شرق اروپا و جنوب غرب آسیا كه دریای سیاه را به دریای مرمره وصل (بسفر) می‌كند. و بسفر تركیه‌ی آسیایی را از تركیه‌ی اروپایی جدا می‌كند. تنگه‌ی داردانل، تنگه‌ای در شمال غرب تركیه كه تركیه‌ی آسیایی و شبه جزیرة گای پولی در تركیه‌ی اروپایی واقع شده است، كه دریای مرمره را از دریای مدیترانه جدا می‌كند.

ـ رودهای مهم تركیه: 1) طویلترین رود‏، رود قزل ایلماق به طول 1355 كیلومتر است كه به دریای سیاه می‌ریزد. 2) رود دجله و فرات. 3) رود آسی 4) رود ارس.

دریاچه‌ها: بیشتر از 300 دریاچه‌ی طبیعی و 130 دریاچه‌ی مصنوعی كه حقیقتاً كشور دریاچه‌هاست. تركیه با 8 كشور همسایه است: 1) ایران 2) عراق 3) سوریه 4) روسیه 5) گرجستان 6) ارمنستان 7) بلغارستان 8) یونان

جغرافیای انسانی تركیه:

تاریخ، فرهنگ، پیشینه‌ی تاریخی‌: هجوم ترك‌ها از استپ‌های آسیای مركزی یكی از تحولات مهم در خاورمیانه است. ورود اولین گروه ترك زبان به آناتولی در قرن (11.م) اتفاق افتاد. در قرن (13.م) با ضعف و زوال امپراطوری روم، عثمانی در سال (1299هـ.ق) اعلام استقلال كرد. با استقرار امپراطوری عثمانی و آغاز عصر تهاجم به اروپا دنیای غرب از خواب قرون وسطایی بیدار شد، به طوری كه آنها توانستند در قرن (16.م) تمام ترك‌ها را در اعماق اروپا متوقف نمایند. به تدریج رهبران عثمانی اصلاحاتی در زمینه‌های اداری و آموزشی را احساس نموده و از این طریق نسلی در جامعه‌ی عثمانی پرورش یافت كه خواهان اخذ تمدن و فرهنگ از غرب گردیدند. در این میان نقش دیپلماتهای خارجی‏، مسیونرهای خارجی، تجار و مسافران اروپایی همراه با اعزام دانشجویان نظامی و آموزش به روش غربی بسیار حائز اهمیت گردید. در عصر زوال امپراطوری، استراتژیهای عثمانی گرایی، اسلام گرایی، پان تركیسم به طور رسمی پذیرفته شد. سقوط امپراطوری و تأسیس جمهوری در سال 1923 به رهبری آتاترك روند اصطلاحات غربی گرایانه را شهرت بخشید و استراتژی غرب‌گرایانه در سطح وسیع اعمال می‌گردید. اگر در عصر امپراطوری فرهنگ غربی در میان تعدادی از دولتمردان و هیئت حاكمه عثمانی نفوذ داشت. اما در عصر جمهوری این فرهنگ به میان مردم برده و ترویج می‌گردد. در واقع جمهوری تركیه از خرابه‌های امپراطوری كهن عثمانی سربرآورد. رهبر آن كمال مصطفی پاشا معروف آتاترك بعنوان الگوی رهبران غرب‌گرا دست به اصلاحات وسیعی زد و سعی نمود هرآنچه شرقی و مذهبی در جامعه‌ی تركیه می‌باشد منسوخ و به جای آن ارزشهای غربی را حكمفرما سازد. با القای حكومت عثمانی در 21 اكتبر 1923.م آتاترك بعنوان رئیس جمهور تعیین و حتی تا پایان عمرش یعنی نوامبر 1938.م ادامه یافت كه با اقدامات او تغییراتی در وضع حكومتی تركیه حاصل شد.

بعد از گروه آتاتورك عصمت انیونو رهبر حزب خلق به ریاست جمهوری رسید. عصمت اینونو كه بین سالهای 1938 تا سال 1950 رئیس جمهور تركیه بود توانست تركیه را در مدت زمان بیشتری از جنگ جهانی دوم بی‌طرف نگه دارد. ولی فشار متفقین موجب شد كه تركیه در ژانویه سال 1945 به آلمان و ژاپن اعلام جنگ بدهد. پس از پایان جنگ برسر اختلافاتی كه میان تركیه و شوروی بر سر دو تنگه‌ی بسفرو داردانل روی داد روابط سیاسی در كشور سخت‌تیره شد و به دنبال همین ترس از هجوم بود كه تركیه در سال (1952.م) به پیمان ناتو پیوست. در انتخابات سال (1950.م) عصمت شكست خورد.

جلال بایر، رهبر حزب دموكرات به ریاست جمهوری رسید و عدنان مندس نخست‌وزیر شد. كه حكومت او نیز با كودتای ژنرال جمال گورسل در سال (1960) به پایان رسید. تا اینكه در انتخابات 1965 حزب عدالت به رهبری دمیرل پیروز شد، كه او نیز به دنبال یك سری اعتصابات كارگری و دانشجویی و موجی از ناآرامی‌ها تحت فشار نظامیان دمیرل مجبور به استعفا شد. پس از این كودتای تاریخی تا انتخابات (1973.م) ارتش بطور غیرمستقیم با انتصاب نخست‌وزیران بی‌طرف و جلب آراء مجلس زمام امور را در دست داشت. در سال (1974) آقای بولنست اجویت از حزب جمهوری خواه خلق (متمایل به چپ) با اعتلاف با حزب راستگرای رستگارهای (با تمایلات اسلامی) به نخست‌وزیری برگزیده شد. مقاومت اجویت در مقابل درخواست (ضمیمه‌سازی) قسمت شمالی جزیرهه قبرس از سوی حزب رستگرای ملی پیشنهاد می‌شد. به موجب استعفای وزرا و سقوط كابینه اجویت و روی كارآمدن سلیمان دمیرل در آوریل 1975 رئیس جمهور شد، كه در انتخابات ژوئن 1979 بی‌ثباتی دمیرل به اثبات رسید و او نیز استعفا داد. كه با روی كار آمدن مجدد دمیرل و استعفای او و همچنین اجویت در سال 1980 نظامیان به رهبری ژنرال كنعان اوران دست به كودتایی زدند و دمیرال سرنگون شد. و در سال 1985 رهبر حزب مام میهن به نام تورگت اوزال، نخست وزیر شد. اما در سال 1996 نجم‌الدین اركان به رهبری اسلامگرایان به پیروزی رسید. اریكان كه از سر شدن روابط تركیه با اعراب و كشورهای اسلامی در ارتباط با برقراری ارتباط با اسرائیل و بستن آب فرات بر روی سوریه نگران بود در جهت نزدیك شدن به كشورهای اسلامی گام برداشت. و نظامیان تركیه را به رویارویی با خود برانگیخت.

و در همین شرایط سلیمان دمیرل رئیس جمهور وقت را برآن داشت تا اریكان را عزل كند و مسعود ییلماز به نخست‌وزیری برگزید. تركیه به عنوان یكی از یازده كشوری كه در لیست انتظار برای پیوستن به اتحادیه‌ی اروپا قرار دارد مدت ده سال است كه در این زمینه تلاش می‌كند ولی برخلاف انتظار در كنفرانس مارس 1998 لندن شركت نداشت. و علت آن هم استفاده‌ی دولت آلمان از حق وتوی خود برای جلوگیری از دعوت این كشور برای شركت در كنفرانس مذكور اعلام گردید. در انتخابات پارلمانی آوریل 1999 حزب دموكراتیك چپ با كسب 3/22% آراء و 136 كرسی به اكثریت نسبی دست یافت. و رهبر آن بولنت اجویت در رأس یك دولت قرار گرفت. در سال 1999 عبدالله اوجالان رهبر استقلال طلبان كردهای تركیه توسط عوامل اطلاعات این كشور در كفیا دستگیر و به زندان انداخته شد. در این سال احمد نجدت لرز از طرف مجلس برای هفت سال بعنوان رئیس جمهور انتخاب گردید.

سیر تحولات فرهنگی:


قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق کشور ترکیه , سیر تحولات فرهنگی ترکیه , جغرافیای انسانی ترکیه , جغرافیای طبیعی ترکیه , کشور ترکیه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر