امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

دانلود تحقیق اشتغال زنان در جامعه

دانلود تحقیق اشتغال زنان در جامعه دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 50 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 28

موضوع اصلى این نوشتار، «زنان داراى همسر و در مجموعه خانواده‏» است و مقصود از اشتغال نیز هر گونه شغل و حرفه اقتصادى است كه منشا درآمد باشد «جامعه‏» نیز در این جستار، گستره وسیعى دارد كه شامل بازار، كارخانه‏ها، مراكز ادارى و خدماتى و و حتى خانه و كارهاى خانگى مى‏شود

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

سنت‏هاى ریشه دار اجتماعى و دینى، زنان را به سوى حفظ اركان خانواده دعوت مى‏كند، اما هنجارهاى دنیاى متجدد - از دیگر سو - آنان را به حضور هر چه بیشتر در جامعه و همكارى فعال در مراكز اشتغال فرا مى‏خواند . حال چگونه مى‏توان این دو را با هم جمع كرد؟ در صورت به خطر افتادن یكى، اولویت‏با حفظ كدام است؟ و بالاخره در مهندسى جامعه و در سیاست گذارى‏هاى كلان و خرد، براى تعیین نقش زنان و مردان، نقشه صحیح كدام است؟ اشتغال بانوان یا عدم اشتغال آنان، كدام یك در اولویت قرار دارد؟

موضوع اصلى این نوشتار، «زنان داراى همسر و در مجموعه خانواده‏» است و مقصود از اشتغال نیز هر گونه شغل و حرفه اقتصادى است كه منشا درآمد باشد . «جامعه‏» نیز در این جستار، گستره وسیعى دارد كه شامل بازار، كارخانه‏ها، مراكز ادارى و خدماتى و ... و حتى خانه و كارهاى خانگى مى‏شود .

مفروضات اساسى زیر به وضوح از دیدگاه اسلام قابل استخراج هستند و در این مجموعه، به عنوان اصول موضوعه پذیرفته شده‏اند:

الف) تساوى زن و مرد در اصل آفرینش و گوهر اصلى انسانیت (روح)

«یا ایها الناس اتقوا ربكم الذى خلقكم من نفس واحدة و خلق منها زوجها و بث منهما رجالا كثیرا و نساء» (1)

اى مردم! از پروردگارتان كه شما را از نفس (گوهر) واحدى آفرید و جفتش را نیز از آن خلق نمود و از آن دو مردان و زنان بسیارى پراكنده كرد، پروا دارید .

ب) تساوى در وصول به بالاترین مراتب كمال و معنویت

«من عمل صالحا من ذكر او انثى و هو مؤمن فلنحیینه حیوة طیبة‏» (2)

هر مرد یا زن مؤمنى كه عمل شایسته انجام دهد، قطعا او را با زندگى پاكیزه‏اى، حیات (حقیقى) بخشیم .

ج) مشاركت زنان و مردان در مسؤولیت اجتماعى

پیامبر اكرم (صلى‏الله علیه‏و آله) فرمودند: آگاه باشید كه همگى شما چون چوپان و همگى در برابر هم مسؤولید . (3)

«و المؤمنون و المؤمنات بعضهم اولیاء بعض یامرون بالمعروف و ینهون عن المنكر» (4)

د) استقلال اقتصادى زنان و مردان

«للرجال نصیب مما اكتسبوا و للنساء نصیب مما اكتسبن‏» (5)

براى مردان از آن چه كسب كرده‏اند، بهره‏اى است و براى زنان نیز از آن چه كسب كرده‏اند، بهره‏اى است .

اصول دیگرى نیز از جمله حاكمیت معنویت و قرب خدا در ارزش‏گذارى‏ها، اهمیت‏خانواده در تعالى و تربیت انسان‏ها و ... را مى‏توان در نظر گرفت كه در صورت نیاز به آن‏ها اشاره مى‏كنیم .

پس از پذیرش اصول فوق، مدعاى اصلى مقاله، اولویت‏حضور جدى زنان در اداره امور داخلى خانواده است و اشتغال به طور كلى و به ویژه در خارج از خانه، مرتبه ثانوى دارد و پس از فراغت از مسؤولیت اولیه، مطلوبیت مى‏یابد . از جمله ادله ما در این استنتاج، عبارتند از:

1 . تحلیل ساختارى خانواده و توجه به تفاوت نقش‏ها

ساخت‏خانواده، مجموعه نامرئى انتظارات عملكردى است كه شیوه‏هاى مراوده یا میان كنش‏هاى اعضاى خانواده را سامان مى‏دهد . خانواده سیستمى است كه عملكرد آن از طریق الگوهاى مراوده‏اى صورت مى‏گیرد . مراودت یا میان كنش‏هاى تكرارى، الگوهایى به وجود مى‏آورند، مبنى بر این كه چطور، چه وقت و با چه كسى رابطه برقرار مى‏شود و همین الگوها زیر بناى سیستم را نیز تشكیل مى‏دهند . الگوهاى مراوده‏اى، رفتار اعضاى خانواده را منظم مى‏كند . دو سیستم مقید كننده، باعث تداوم این الگوهاست . اولى همگانى و مستلزم قواعد جهانى است كه بر سازمان خانواده حكومت مى‏كند; مانند سلسله مراتب قدرت كه باید وجود داشته باشد و در آن، والدین و فرزندان از سطوح متفاوت اقتدار برخوردار باشند . هم چنین باید نقش‏هاى مكمل وجود داشته باشد; زن و شوهرى كه اتكاى متقابل را پذیرفته و به صورت یك تیم عمل مى‏كنند . دومین سیستم مقید كننده خاص و مستلزم انتظارات متقابل اعضاى هر خانواده از یكدیگر است .

سیستم خانواده، وظایف خود را از طریق زیر منظومه‏هاى خود متمایز و اجرا مى‏كند . اعضا، زیر منظومه‏هاى خانواده را تشكیل مى‏دهند . جفت‏هایى از قبیل زن و شوهر، یا مادر و فرزند مى‏توانند زیر منظومه باشند . زیر منظومه زن و شوهرى، متشكل از دو بزرگسال با جنسیت‏هاى مخالف است كه با هدف تشكیل خانواده به هم ملحق شده‏اند . زیر منظومه زن و شوهرى داراى تكالیف یا نقش‏هایى است كه براى عملكرد خانواده حیاتى است . مهارت‏هاى اصلى لازم براى به ثمر رسیدن تكالیف این زیر منظومه، عبارت از «مكملیت‏» و «برون سازى متقابل‏» است; یعنى زن و شوهر باید الگوهایى به وجود آورند كه در آن، هر كدام عملكرد دیگرى را در بسیارى زمینه‏ها حمایت و تكمیل كند . هم زن و هم شوهر، باید بخشى از مجزا بودن خود را براى كسب تعلق از دست‏بدهد . پافشارى زن و شوهر در حفظ حقوق مستقل خود، ممكن است زیر بار «به هم وابستگى‏» رفتن را در یك رابطه قرینه مختل كند . (6)

سالوادور مینوچین، (7) روانشناس آمریكایى و متخصص خانواده درمانى، با تحلیل ساختارى فوق از خانواده معتقد است: تداوم به هنجار یك خانواده در گرو انجام تكالیف مكمل از سوى هر یك از زن و شوهر است، و الا استرس‏هاى ناشى از عدم توجه به نقش‏ها، منشا اختلال در خانواده مى‏شود . بنابراین یكى از مبانى استنتاج‏ها در نهایت، توجه به این موضوع است كه خانواده منظومه واحدى است و هر یك از اعضاى خانواده (در این جا منظور زن و شوهر است)، داراى تكالیف و نقش‏هاى ویژه است . با توجه به كاركردهاى موجود در خانواده و تكالیفى كه در بین هست - مانند رفتار جنسى و تولید مثل، حمایت و مراقبت، جامعه پذیرى، عاطفه و همراهى، كاركردهاى اقتصادى، تربیت و ... - برخى از آن‏ها منوط به مشاركت طرفینى است، و برخى از آن‏ها با نوعى تقسیم كار در انجام وظایف نیز ممكن است، مانند تربیت و كاركرد اقتصادى .

فایل ورد 28 ص

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : اشتغال زنان در جامعه , زنان و اشتقال , جامعه و زنان , کار کردن زنان , جامعه و کار کردن زنان , شغل و زن , اشتغال و جامعه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر